Despre


Despre “România văzută din caiac”

România văzută din caiac este un blog scris de caiacişti pentru caiacişti.
Veţi găsi aici multe idei de ture, excursii în caiac sau  trasee pentru whitewater , toate ilustrate cu cât mai multe poze pentru a vă face o idee cât de cât corectă despre locaţia aleasă pentru padelat.

În fiecare postare am încercat să păstrez punctul de vedere al unui începător , iar pentru coborârile pe ape repezi am respectat clasificarea internaţională a râurilor privind gradul de dificultate. Decizia de  a intra în apă sau de a aborda un anumit traseu vă aparţine în totalitate. Îndrăzniţi, şi sper să ne vedem pe apă!

Despre mine


Sunt Oana Achim Cristea,  membru fondator al echipei Hibiscus Sport şi reprezentant în România pentru cele mai bune caiace din lume adică  BIC Sport, Riot Kayaks, Tahe Marine, Point 65°N Sweden,  ZET Kayaks, Zegul, Advanced Elements.
Practic caiacul amator din 2005, când am pus prima oară mâna pe o padelă.De atunci  am parcurs mii de km pe flatwater cât şi pe whitewater.
Mi-am încercat caiacele (da, am mai multe) pe majoritatea râurilor din ţară, iar în ceea ce priveşte traseele de white water prefer râurile dn Austria şi Slovenia. Momentan mi-am udat padela în trei mări: Neagră, Baltică şi Adriatică şi aşa cum iarna nu-i ca vara pot spune că sea-kayaking e total diferit de touring kayaking.
Am urmat mai multe cursuri de caiac, atât de sea-kayaking cât şi de whitewater. Pe lângă metode esenţiale de padelare şi eskimo rolling am învăţat şi tehnici salvare şi recuperare . Am trecut prin diverse situaţii de genul „să nu-i spui mamei niciodată”,  dar aventurile  fac viaţa frumoasă.
Am testat peste 200 de modele de caiace  în încercarea de a găsi „cele mai bune caiace din lume”. Acum când vorbesc sau scriu despre caiace mă bazez  întodeauna pe ceea ce am testat personal sau am trăit pe apă.
Momentan încerc să-mi împart timpul între job, pasiunea pentru caiac (mai nou şi pentru SUP)  şi obligaţiile pe care le am ca partener Hibiscus, iar din când în când mă străduiesc să scriu pe blog pentru cei care vor să descopere România văzută de la luciul apei.
Pentru întrebări, critici, urări de bine sau mai multe informaţii mă puteţi contacta folosind formularul din pagina de contact.
Dacă nu sunt plecată într-o tură pe caiac şi am  acces la internet, veţi primi şi un răspuns.

Bine aţi venit pe blogul meu! 

Ne vedem pe apă!