Windsurfing: BIC Techno 293, cupa Ergo Hestia, Polonia


Nu am scris despre windsurfing pe acest blog, dar este unul dintre sporturile care m-a atras şi pe care m-am chinuit o vreme să-l învăţ.Am reuşit să stau pe placă, să ridic vela, să iau startul, etc. Nu am progresat din lipsă de timp, dar ştiu câte ceva despre acest sport. Nu sunt un guru cum se cred alţii, nici nu-mi permit să dau sfaturi nimănui. Dar o să scriu câteva cuvinte despre Campionatul Mondial de Windsurfing pentru Tineret BIC Techno 293 care tocmai s-aîncheiat la Sopot, Polonia.  Au fost 383 de participanţi din 32 de ţări de pe 5 continente!  Se spune că Ergo Hestia este cel mai mare club de windsurfing din lume, iar anul acesta a fost gazda şi organizatorul Campionatului Mondial Techno 293.

Pentru cei care nu ştiu , Techno 293 este clasa ISAF cei multi membri activi si una dintre cele mai dinamice clase din ultimii ani. Un merit deosebit le revine celor de la BIC SPORT pentru crearea si sprijinirea acestei clase, care aşa cum spune preşedintele ISAF  Carlo Croce “este ca pâinea…o iubim!”

De ce “o iubim”? Pentru că un sport nu există decât prin sportivii săi, pentru că e nevoie de competiţii, de campionate mondiale, de participări la Jocurile Olimpice, iar clasa Techno 293 creată de BIC Sport este primul pas al tinerilor sub 17 ani  în competiţiile de windsurf şi principalul furnizor de viitori campioni pentru clasele următoare ca vârstă. În plus, este etapă de calificare pentru JO de tineret.

Unul dintre obiectivele ISAF (International Sailing Federation) pentru următorii ani este dezvoltarea windsurfingului în ţările sărace , care nu au o tradiţie în acest sport . Pe scurt,  ei ar vrea cât mai multe naţiuni alături de ei. Inclusiv pe noi.Vedeţi acest video din prima zi, am senzaţia că doar România lipseşte. Eu sper să fie ultimul fără reprezentantul României la BIC TECHNO 293. Se caută un campion 🙂 !
Previous Primul „first descent” al echipei de rideri Hibiscus Sport!
Next Ne-am intalnit cu Lucian in Grecia!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.