Vino la Bicaz Kayak Fest, a doua editie!


Așa cum scriam și pe site-ul Hibiscus, pe 18-19 iunie vă așteptăm cu mic , cu mare la Bicaz Kayak Fest, a doua ediție!

Vom păstra formatul evenimentului, în sensul că vom avea aceleași probe: maraton 40 km, semi-maraton 20 km, sprint si eskimo-rolling.

Marele câștigător al BKF va fi cel care obține cel mai mare punctaj la maraton, sprint și eskimo. Ponderea probelor și metoda de punctare o vom publica pe site-ul evenimentului, în câteva zile.

Ca o schimbare  față de anul trecut, anul acesta marele câștigător va avea posibilitatea de a-și alege premiul. Dacă anul trecut eram cei care ofereau cele mai mari premii la un concurs de caiac, ca de obicei ne ținem promisiunea și venim și anul acesta cu ceva nou:  căștigătorul poate să aleagă între un caiac Brittany sau un caiac de whitewater Magnum. De ce această posibilitate? Pentru că un concurent care are cel mai bun timp la maraton, sprint și eskimo, probabil are deja un caiac foarte bun și foarte accesorizat. Și ce îi poți oferi cuiva care are deja totul? O nouă provocare – un caiac de whitewater, pregătit pentru noi aventuri!

M-am gândit și la cei carevor veni în caiace de tură și nu aș vrea să văd concurenți descurajați în fața caiacelor de fibră, carbon sau termoformate. Pentru a păstra viu spiritul competiției, toți cei care participă în caiace de tură cu lungimea până în 4,5 m au șansa să câștige un alt premiu mare: un sea-kayak Crunch, cu profil de kayak Greenland. Este un caiac super manevrabil, rapid și destul de ˝fâșneț”. Iar eu sper din toată inima ca cel care îl câștigă să vină anul viitor și să se bată la marele premiu BKF.

Pentru toți participanții pe caiace sit on top sau gonflabile, fie că sunt single sau tandem – am pus la bătaie încă un premiu mare: o placă de stand up paddling! E un o jucărie formidabilă pentru plajă și sunt sigură că orice possesor de SOT se va bucura și de placă!

Nu știu dacă face sens să enumerăm premiile pentru locurile 2 și 3, dar vom avea de toate pentru toți: padele de carbon,veste, accesorii, etc.

Ce așteptăm noi de la voi: voie bună, spirit de competiție și fair-play. Vom avea petrecere, primire cu plăcinte, muzică și distracție.

Ce nu vom avea… Nu vom avea ”chestii gratis” și alte asemenea.

Noi, cei de la Hibiscus , ceilalți sponsori și parteneri ai evenimentului am ales să premiem performanța și  aptitudinile sportive. Bicaz Kayak Fest este un eveniment SPORTIV , chiar dacă este unul pentru amatori.

Așa că îî rog frumos pe cei care au diverse așteptări și ne plângeau de milă  și ne-au bălăcărit anul trecut că nu am dat ” ceva gratis”, să-și vadă de existența tristă  și să comenteze laș în continuare din spatele monitoarelor. Nu există chestii gratis…Există un motiv pentru care toate produsele de mai sus se numesc PREMII – se dau celor care sunt cei mai buni la una dintre probele sportive.

Și ca să spun tot ce am avut pe suflet – există o diferență până și în DEX între cuvăntul ”taxă” și  cuvântul ”preț”. Taxa de înscriere se achită pentru a participa la concurs și de principiu ar trebui să acopere  o mica parte din costul de organizare (diplome, medalii, promovarea evenimentului),  costul autorizațiilor,echipajului de salvare prezent, al toaletor civilizate (anul trecut au fost 4), al bărcilor de salvare echipate pentru intervenție (da, lacul chiar are 20 km), al apei pentru toți  participanții etc. Taxa nu este un PREȚ  pe care il dai ca să primești un tricou, breloc sau știu eu ce altă chestie după care plângeau unii anul trecut că nu au primit-o moca.
Nu , eu aleg să premiez performanța și efortul sportiv. Chestia cu ”să primim toți”,  ”să tragem la sorți, că poate totuși pică ceva” sunt din altă epocă, când aveam cravate roșii la gât și ne numeam pionieri.
Pentru un premiu și o medalie trebuie să fii bun, rapid,iar  pentru a câștiga la Bicaz Kayak Fest să fii cel mai bun dintre toți.

Așa că eu îi aștept pe cei mai buni, mai rapizi și mai corecți dintre caiaciști alături de noi, Hibiscus Sport & Friends, la Bicaz Kayak Fest, ediția a II-a !

Premiile și organizarea concursului sunt susținute de : Hibiscus Sport, Driedfruits, BeaCafeaVerde.ro, Reefers Logistic, Agro-Gym, Tudoris, Trust BGE.

 

Previous Prin Delta cu moldoveni, episodul 3
Next De la caiacisti pentru caiacisti: Bicaz Kayak Fest, a doua ediție

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.