Încă de când am văzut primele poze din Balta Mică a Brăilei pe pagina prietenilor noștri de la Imbold, mi-am dorit să ajung să văd cu ochii mei acele peisaje minunate.Tura din Balta Mică a Brăilei organizată de ei week-endul trecut a fost o tură de o zi, ușoară și foarte frumoasă.
Nu mă întrebați câți kilometri am făcut, că nu știu. Nici cu ce viteză am mers, nici punctele exacte de pe hartă pe unde m-am plimbat, sau intrarea -iesirea dintr-un canal. Pentru mine caiacul e un mod de relaxare, imi place să-mi inchid telefonul și sa ascult natura, păsările, apa, vântul. Fără gps si alte bazaconii cu ecran , și așa stau zi de zi cu ochii în calculator 🙂 Așa că nu, nu știu date de astea ”exacte”. Știu că am pornit în amonte pe Bratul Cravia, am intrat pe lacurile Chiriloaia și Misăilă, am iesit din nou pe bratul Cravia și am continuat traseul inapoi pe Dunarea navigabila. Mai știu că a fost foarte frumos, am trecut pe canale străjuite de copaci, pe sub bolte din sălcii, prin zone de pădure inundată. Am ascultat păsărelele, într-un ciripit continuu, cum se întâmplă probabil în fiecare primăvară.
Am facut o mulțime de poze, am râs, am glumit, ne-am simțit bine.
Pe undeva pe Insula Fundu Mare unde ne-am oprit și noi la popas se spune că ar fi fost ascunzătoarea celebrului bandit Terente. Insula face parte din Parcul Natural Balta Mică a Brailei, iar Ostrovul Fundu Mare este zonă strict protejată. Adică e interzis pescuitul, vânătoarea, campatul, etc.. Se poate intra doar cu bărci fără motor sau cu caiace 🙂 Dar asta nu înseamnă că cei care au caiace pot să profite și să campeze în zonele interzise. Noi, caiacistii iubim natura, si zic eu, majoritatea ne străduim să o protejăm.
Locul meu preferat din tură a fost un canal printr-o galerie de sălcii, canal care se termină într-o pădure inundată. Un loc de poveste , desprins parcă din basmele pentru copii.
Am văzut o mulțime de păsări: lebede, rațe și o o colonie de cormorani pe lacul Chiriloaia .
Am trecut în Lacul Misăilă si apoi, printr-un canal cu apă rapidă, înapoi pe Brațul Cravia.
De aici, am ocolit vârful insuliei Fundu Mare și am coborât pe Dunărea navigabilă, ajungând în același loc în care ne-am lăsat la apă.
A fost o excursie ușoară și extraordinar de frumoasă. Pentru cei care vor să scape în week-end de București și s-au săturat de Neajlov, Argeș și altele asemănătoare, vă recomand cu căldură să încercați o tură de caiac împreună cu echipa Imbold. Sunt oameni minunați și vă pot ghida în locuri foarte frumoase, sălbatice, accesibile doar pe caiac, unde puteți admira natura în toată splendoarea ei. Imbold vă așteaptă cu cele mai bune caiace din lume (adică caiace Riot de la Hibiscus Sport :)) , vă pot oferi cursuri de inițiere în caiac dacă sunteți începător și multe idei de ture pentru un weekend de neuitat.
Ne vedem pe apă!
Pentru mine a fost o primă experiență pe apă extrem de reușită după doar două ședințe de pregătire cu caiacul la baza Imbold. Asta arată că totul depinde doar de noi să vrem să mergem. Mulțumesc prietenilor MECANTURIST și Imbold și mă bucur că am avut ocazia să fiu alături de profesioniștii de la Hibiscus. Sper să ne mai întâlnim …pe ape!
A fost o tura foarte frumoasa, sper sa ne mai vedem 🙂
A fost o tura de aproximativ 24 de kilometri daca e sa dam crezare GPS-ul lui Lucian. Important e insa faptul ca accesul in zona e limitat de nivelul apelor Dunarii. Tura a fost efectuata cand apele Dunarii erau la cota 460 la Braila
A fost prima mea tura importanta cu caiacul. Anterior am facut mici iesiri pe Lacul Brates. Multumiri lui Valerica Rimbu pentru organizarea turei. Am avut ocazia sa o felicit personal pe Oana pentru acest blog de calatorii, cred ca aproape toti cei care au un caiac sau s-au dat cu vreunul au citit cate ceva din acest blog, poate n-ar fi rau sa mai trimitem si cate un feedback. Felicitari Oana! Astept cu nerabdare relatarile din tura de la Drina!
Multumesc Alec 🙂 Povestea merge mai departe 🙂
Multumim mult Oana pentru pozele frumoase!
Ce blog bun!!!
multumesc 🙂