Prin Delta cu moldoveni, episodul 3


In-caiac-in-Delta-Dunarii10

Week-endul trecut toata lumea a fost in Delta, inclusiv noi 🙂

Și pentru că toți pritenii noștri sunt oameni buni, am avut parte de super -vreme: un week-end cu vreme caldă și  mult soare – o raritate pentru luna mai a acestui an.

Delta merită văzută cu prieteni moldoveni. Pe bune, cine nu are prieteni in Moldova, să-și cumpere, cum se spune . Pentru noi a fost Delta cu moldoveni, episodul trei (episodul 1 aici, doi aici). Personal, sper să ajungem și la episodul 4000, să batem Tânăr și neliniștit, așa oameni faini sunt. Și așa de fain o fost!

Am plecat din Murighiol spre Crișan, pe canale si lacuri pline de nuferi. O minunăție!


Traseul a fost de două zile, nu știu câți kilometri am făcut, nu am stat să-i număr. Nici nu prea mi-a păsat , pentru că nu i-am vâslit chiar pe toți, cel puțin așa am simțit, pentru că m-am dat într-un caiac tandem. Care dintre fete nu s-a dat în tandem, să încerce. Dă dependență, garantat. Care băiat nu și-a convins încă fata să vină pe caiac la distracție , natură și voie bună, să incerce și cu un tandem, sigur o convinge. De ce mi-a plăcut atăt de mult tandemul? Pentru că dragilor, toți uitați fotograful…De regulă eu sunt cea care face poze și de fiecare dată rămâneam în urmă..O poza aici, una acolo, trece tot grupul, o gură de apă, etc.. și ajungea Oana săraca să dea jumătate de oră singură la padelă ca sa-i prindă pe ceilalti din urmă…Nu mai lăsați fotograful la urmă, e nasol 🙂

Așa…despre  Delta : apă mare și rapidă pe canalul Uzlina, lacuri oglindă, plin de rațe și lebede cu boboci, covoare de nuferi albi și galbeni, trei (exact 3) pelicani, nici un țănțar, o pisică părăsită pe un grind! Restul poveștii cănd ne vedem , poate tot pe apă.

Măncarea – nu se poate să nu vobim de măncare  – pește cu pește cu și mai mult pește. Iar vinul – ce să vă povestesc, v-am spus deja  că am fost cu prieteni din Moldova,deci vinul a fost bun si destul 🙂 S-a udat tot ce a fost NOU: caiacele noi, padelele noi, vesta nouă, bluza noua, n-a scăpat nimic.

Cui nu i-a ajuns povestea, eu zic așa : dați fuga, luați caiac și hai cu noi în Deltă, sigur mai mergem. Și putem povesti mai multe. Și oricum nu ați fi citit mai mult la cafeaua de dimineață, vă știu eu 🙂

S-au dat: Aurash, Aurel, Alexandru, Bogdan, Radu, Marian, Dana, Andrei, Adrian, Lucreția, Flaviu, Gabi, Dragoș și Oana. Pe cele mai bune caiace din lume, adică caiace de la Hibiscus Sport (Arrow Play MV, Baffin, Baffin Thermo, Wind 535, Wind Solo, Brittany, Edge 14.5, Greenland GT și tandemul Dubloon )

Cine nu are prieteni moldoveni, să-și cumpere neapărat.
Și nu mai lăsați fotograful în urmă, da?

Cu mulțumiri lui Dragoș, care m-a plimbat peste tot cănd n-aveam chef să mai dau la padelă…

 

PS: Cum de m-a convins Dragos scriu pe blog dupa ditamai pauza? greu, tare greu..M-a păcălit ca pe școlarii leneși să-și facă tema – mi-a luat o tastatura nouă, usoara, albă, cu diacritice și trebuia neapărat să o încerc 🙂

Previous Black Friday
Next Vino la Bicaz Kayak Fest, a doua editie!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.