Nu m-am mai dat pe un tandem de cand am incercat primul Tobago, acum multi ani.
Dar cand am vazut pentru prima oara Wind Duo, la campionatul national de sea-kayaking din Estonia, am stiut ca ne vom lua si noi unul. Dincolo de finisarile impecabile cu care ne-au obisnuit prietenii nostri de la Tahe, la 6 metri si jumatate lungime si doar 59 cm latime, Wind Duo insemna viteeezzza.

                                            

 Ne-a placut si profilul cocii intr-un « V » foarte ascutit si forma arcuita perfecta pentru valuri. In plus, este suficient de incapator pentru tot echipamentul necesar unei expeditii de doua saptamani. Mie mi-a placut cel mai mult mini-boxul din fata cockpitului, in care poti sa pui aparatul foto la indemana si ceva de mancare 🙂
Prima iesire in tandem am facut-o pe barajul Siriu, langa Nehoiu, judetul Buzau.

Barajul propriu-zis arata ca un mal mare de pamant si te duce cu gandul la toate documentarele cu catastrofe de pe Discovery, in special pentru ca sunt multe case locuite in imediata apropiere.  Lacul are cam 11 km lungime , iar apa este foarte curata.

Lacul Siriu

Am admirat frumusetile locului, sau cum se spune la noi « amestecul dintre vechi si nou ».

Agrement pe lac, inainte de ’90 si dupa..

Avem si noi Gaudi, Romanian style..


Dezavantajul cand te dai la tandem este ca poti avea cu tine un coleg in caiac care vorbeste, canta, glumeste, tipa, iar vorbeste, te intreaba, iar canta..Nici vorba de linistea din mijlocul naturii , de murmurul valurilor, de clipocitul apei…


                                     Apar si eu in poze..ura!

                                     
                                                           Poza pentru profilul de pe facebook

Wind Duo m-a surprins prin viteza, chiar daca noi nu ne-am straduit sa dam la padele in forta .
Caiacul este foarte rapid, raspunde imediat la orice impuls si cu toate ca este lung cat un camion, se manevreaza cu multa usurinta.

                                           Imi place vesta mea, are un catel pe ea..

Am folosit carma pentru intoarcere pe spatiu mic, dar virajele obisnuite se iau foarte simplu doar din padela. Bineinteles ca fiecare manevra trebuie facuta in doi si trebuie sa te sincronizezi mai ales la schimbarea directiei.

Pirat inspectand corabia


 
Noi am avut noroc de putin vant si valuri. E surpinzator cum acest caiac a fost gandit sa treaca prin val, practic nu simti absolut nimic din cockpit, doar vezi valurile.

La fel cu caiacul meu Brittany, Wind Duo nu pare foarte stabil la prima vedere. De fapt nici nu este. Insa lipsa stabilitatii primare este compensata de stabilitatea secundara excelenta, de viteza si de confort.

Scaunele din dotare nu par foarte confortabile , dar este doar o impresie.

Spatarul destul de ridicat urmeaza forma spatelui si asigura o buna sustinere.La fel si  suporturile de picioare, reglabile prin simpla culisare.

Oricum , sunt foarte curioasa sa-l testam pe o mare agitata si vant foarte puternic, sa vedem de ce il cheama Wind.


Mini -boxul..mie mi-a incaput aparatul foto  si recipientul de apa 
 

      Wind Duo, by Tahe Marine