In Delta Dunarii, 100 km in caiac cu moldoveni


Delta este unul dintre locurile foarte frumoase ale României, Delta văzută împreună  cu un grup de prieteni este extraordinară, iar Delta văzută împreună  cu un grup de moldoveni e demențială!

Noi am plecat , ați ghicit, cu un grup de moldoveni. Toți unul și unul, toți demni urmași ai lui Ștefan Cel Mare. Și e tare bine când se ocupă altcineva de organizare, de rezervări, de traseu, de găsit locurile bune de pauză, etc. Mulțumim Auraș!De la Murighiol până la Sfântu Gheorghe am parcurs aproximativ 100 km în caiac, pe lacuri și canale. Traseul a fost așa: Murighiol- Uzlina – Lac Isac -canal Litcov -canal Carorman- Lacul Puiu – Lacul Mândra – Lacul Roșu (unde vântul bate întotdeauna din față)- canal Tătaru – Lacul Tătaru (foarte frumos) -canalul de centură -Sfântu Gheorghe – Gârla Turcească- Laguna Sacalin.

Traseul e ușor, mie personal mi s-a părut super rezonabil ca dificultate (mă refer la valuri, curenți, etc) , dar cam lung. Distanța parcursă zilnic a fost destul de mare și obositoare pentru mine. Dar frumos, foarte frumos!

Pe Lacul Rosu
Pe Lacul RosuDespre Deltă s-a scris enorm, despre turele în caiac în Deltă există zeci de articole.Plus pozele aferente cu pelicani, nuferi și alte minunății.
Nu cred că face sens să descriu ce am văzut, nu am talentul lui Sadoveanu la povestit, iar descrierile le urăsc din copilărie, de la orele de română. O să mă limitez la detalii ”logistice”.
Dacă vă doriți o ieșire de week-end sau de 3-4 zile, da, traseul făcut de noi e foarte posibil, dar destul de lung.


Noi am stat la pensiuni, pentru că după o zi întreagă de tras la padele nu cred că mai avea cineva chef și energie să gătească cina și să pună cortul. Iar vinul bun se bea din pahare de sticlă, la temperatura potrivită (și s-a cărat mult vin în caiace! mult și bun ). Plus că nimic nu se compară cu peștele gătit în Deltă, de către oameni care știu să gătească pește. Și cât s-a mai mâncat! pește prăjit, ciorbă, borș, știucă umplută, icre, plăcințele de pește, o minunăție!
Mi-a plăcut foarte mult vegetația abundentă și foarte, foarte verde, liniștea, imesitatea lacurilor, apa limpede , transparentă de pe unele canale, nuferii … cu mențiune specială pentru intrările pe canale ascunse de vegetație și foarte foarte greu de găsit, tăiate practic în stuf, poteci pe apă unde nici măcar nu aveai loc să pui padela în apă, așa erau de înguste.

Laguna Sacalin

 

La Marea Neagra, Sacalin

 

Maramures si o maramureseanca

 

Plecam spre casa

Indiferent ce se spune, toate bărcile cu motor pe care le-am întâlnit au încetinit ca să nu ne facă valuri. Nu exagerez, din 100 de bărci, toate mai puțin două au încetinit. Foarte frumos din partea lor, mulțumim!
Și Delta văzută alături de moldoveni e veselă, optimistă, pusă pe glume, cu chef de răsfățuri culinare și de vin bun. Mai mergem !
O singură întrebare a rămas fără răspuns – ce căutau măgarii pe Sacalin? Și cum au ajuns acolo ?


S-au dat: Auras, Bogdan, Cristi, Radu, Dragos, Tudor, Marian si Oana
Pe cele mai bune caiace din lume , adica: Riot, Boreal Design si Tahe Marine, sau mai precis: Brittany, Edge 14,5, Baffin, Polarity, Wind 535.
Ne vedem pe apa si pe valuri!

Previous Poza saptamanii: caiacul meu Greenland
Next În caiac cu moldoveni reloaded: Pe marea dintre munti

2 Comments

 1. 23 septembrie 2014
  Răspunde

  Super tura!!! Din punctul meu de vedere traseul l-am ”simtit” lung si obositor doar pe lacuri, cand trebuia doar sa dai la padela, in rest super fain pe canale :). Este pentru prima data cand cobor cu caiacul mai jos de Murighiol , cu cat cobori parca Delta e mai linistita si mai verde; Oraselul Sfantul Gheorghe este foarte frumos, parca rupt de realitate. Nu am mai iesit cu caiacul de ceva vreme buna si chiar ma bucur mult ca am mers cu voi!

  • 23 septembrie 2014
   Răspunde

   Si mie mi s-a parut rupt de realitate Sfantul Gheorghe..parca oamenii de acolo traiau in alta dimensiune, mai calma, mai frumoasa, naturala..
   Bogdane,data viitoare vii cu cafea verde 🙂 sa avem energie si pe lacuri!!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.