In caiac prin Cheile Ghimbavului


Recunosc că nu știam mare lucru despre Cheile Ghimbavului când s-a luat decizia să le parcurgem din caiac. Dar cum majoritatea ieșirilor din România le-am făcut fără informații despre traseu, asta nu a fost o problemă.  Mai ales că ne-am strâns aproape aceeași trupă de la first descent-ul de pe Tara, baieți cu care aș cobori pe orice ape.
Intrare in chei


Ca niște caiaciști ce se respectă, ne-am oprit la crâșma din sat, de la intrarea în chei, să cerem informații. După șocul inițial  și întrebările de rutină -da’ de unde veniți, da’ ce vreți acolo în chei, da’ de ce mergeți pe apă și nu pe jos, etc..am aflat esențialul: sunt niște săritori grozave, de 4 m înălțime ! Nu aveți cum să treceți de ele, ba se poate trece, ba nu e apă, ba e apă…. Așa că am decis să mergem și să vedem Cheile cu ochii și caiacele noastre!


Și bine am făcut, pentru că au fost niște chei grozave: pereți înalți de stancă, multă vegetație și o apă limpede!  Am avut și praguri, pe care după o inspecție meticuloasă le-am sărit! A fost distracție în toată regula!
In caiac prin cheile Ghimbavului
 


Nu recomand traseul pentru super începători , din cauză că nu există posibilitate de renunțare, nicăieri pe traseu. Adică dacă intri în chei pe apă, trebuie să ieși pe apă, n-ai nici o șansă să escaladezi pereții ăia.
În plus, vă recomand mare atenție la debitul apei. Când am fost noi , apa era destul de mică , dar e posibil ca la un dedebit mai mare rapidele de grad 2 și 3 să se apropie de gradul 4. În plus sunt multe locuri în care la debite mari apa intră pe sub peretele de stâncă.Dar cu prieteni buni  și caiaciști experimentați , se poate orice!
Iar România văzută din caiac este extrem de frumoasă și așteptă să o descoperiți!
(…scris de Oana, in mai 2014)

Previous Si l-am dat pe El-Zorab
Next Noul meu caiac!

3 Comments

 1. Bogdan
  27 mai 2014
  Răspunde

  WOW! (Stiu, ma repet…)

  • 28 mai 2014
   Răspunde

   Hai ca poate repetam tura cand esti si tu in zona 🙂
   te descurci 100%

 2. Bravo, felicitari pentru initiativa voastra de a parcurge aceste chei!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.