Hai Buzau, Buzau!


Pun pariu că pentru majoritatea celor care au un caiac și se dau week-end de week-end, râul Buzău înseamnă rafting, whitewater de gradul 2-3 și alte chestii ”extreme”.
Cine își poate imagina un Buzău mare, curgând domol la vale, printre păduri de mesteceni?

Eu nu mi-l mai  imaginez, l-am văzut duminica trecută.A fost o zi zi frumoasa de primăvară, în compania unor prieteni pasionați de caiac. Am parcurs 29  de km, am povestit, am schimbat păreri despre echipament, am făcut planuri pentru ieșirile de anul acesta.
Deși Buzăul curge foarte liniștit, face multe meandre,  iar pe alocuri malurile sunt spectaculos de înalte.


Sunt multe zone unde nu există posibilitate de acces din drum, ceea ce nu poate decât să bucure un caiacist -lipsa accesului auto înseamnă de cele mai multe ori în România un râu curat, cu maluri neatinse, cu urme de căprioare, cu păduri frumoase ! Mai mergem !

S-au dat: un Brittany roșu de frig, un Baffin canadian de la Boreal Design pentru prima oară pe un râu din România, un Edge 14,5 proaspăt scos din cuptor, două Brittany galbene-voioase că a venit primăvara, un Quest 9,5 albăstrit de emoția începătorului, un Edge 11 curios nevoie mare de ce înseamnă caiaceală, încă un Edge 11 care ne-a arătat tot drumul,  două pneumatice bucuroase de o nouă experiență pe Buzău.
Mulțumim de invitație dlui Bogdan D. !

Previous Despre eskimo rolling
Next Regata Internationala de caiac-canoe de pe Drina: 300 de km in caiac

2 Comments

 1. Valyk
  24 aprilie 2014
  Răspunde

  Tura voastra parca este pe un Siret mai mic. 🙂 Pe ce portiune de Buzau a fost, mai exact, iesirea? Eu planuiam pentru vara asta o tura de cateva zile cu intrare pe apa, pe Buzau, in zona Sutesti si iesire pe Siret in zona podului auto de la Sendreni sau mai devreme la Cotu Lung. Intre Cotu Lung si Sendreni este cam o zi de mers lejer pe Siret. Nu am mai iesit pe Buzau si nu prea am repere, nu imi dau seama cam ce distanta se poate acoperi zilnic pe el.

 2. Daniel Titus Burcus
  19 mai 2015
  Răspunde

  Duceti-va”Dincolo de Nisipuri…”,vorba regretatului Fanus Neagu.
  Raul Buzau, de la podul de fier-Faurei-Nisipuri in aval,este feeric,unic,cu peisaje salbatice parca desprinse din Delta Amazonului.Un Rio Negro al Romaniei…Si ce bine,cum spunea si Oana,ca nu avem activitate antropica pe langa el…cel putin de la Sutesti si pana la Racovita am vazut an de an animale salbatice,pui de caprioare adapandu-se la mai putin de 50m de mine,eu pescuind…MINUNAT!!!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.