Pun pariu că pentru majoritatea celor care au un caiac și se dau week-end de week-end, râul Buzău înseamnă rafting, whitewater de gradul 2-3 și alte chestii ”extreme”.
Cine își poate imagina un Buzău mare, curgând domol la vale, printre păduri de mesteceni?
Eu nu mi-l mai imaginez, l-am văzut duminica trecută.
A fost o zi zi frumoasa de primăvară, în compania unor prieteni pasionați de caiac. Am parcurs 29 de km, am povestit, am schimbat păreri despre echipament, am făcut planuri pentru ieșirile de anul acesta.
Deși Buzăul curge foarte liniștit, face multe meandre, iar pe alocuri malurile sunt spectaculos de înalte.
Sunt multe zone unde nu există posibilitate de acces din drum, ceea ce nu poate decât să bucure un caiacist -lipsa accesului auto înseamnă de cele mai multe ori în România un râu curat, cu maluri neatinse, cu urme de căprioare, cu păduri frumoase ! Mai mergem !
Mulțumim de invitație dlui Bogdan D. !
Tura voastra parca este pe un Siret mai mic. 🙂 Pe ce portiune de Buzau a fost, mai exact, iesirea? Eu planuiam pentru vara asta o tura de cateva zile cu intrare pe apa, pe Buzau, in zona Sutesti si iesire pe Siret in zona podului auto de la Sendreni sau mai devreme la Cotu Lung. Intre Cotu Lung si Sendreni este cam o zi de mers lejer pe Siret. Nu am mai iesit pe Buzau si nu prea am repere, nu imi dau seama cam ce distanta se poate acoperi zilnic pe el.
Duceti-va”Dincolo de Nisipuri…”,vorba regretatului Fanus Neagu.
Raul Buzau, de la podul de fier-Faurei-Nisipuri in aval,este feeric,unic,cu peisaje salbatice parca desprinse din Delta Amazonului.Un Rio Negro al Romaniei…Si ce bine,cum spunea si Oana,ca nu avem activitate antropica pe langa el…cel putin de la Sutesti si pana la Racovita am vazut an de an animale salbatice,pui de caprioare adapandu-se la mai putin de 50m de mine,eu pescuind…MINUNAT!!!