Pun pariu că pentru majoritatea celor care au un caiac și se dau week-end de week-end, râul Buzău înseamnă rafting, whitewater de gradul 2-3 și alte chestii ”extreme”.
Cine își poate imagina un Buzău mare, curgând domol la vale, printre păduri de mesteceni?

Eu nu mi-l mai  imaginez, l-am văzut duminica trecută.A fost o zi zi frumoasa de primăvară, în compania unor prieteni pasionați de caiac. Am parcurs 29  de km, am povestit, am schimbat păreri despre echipament, am făcut planuri pentru ieșirile de anul acesta.
Deși Buzăul curge foarte liniștit, face multe meandre,  iar pe alocuri malurile sunt spectaculos de înalte.


Sunt multe zone unde nu există posibilitate de acces din drum, ceea ce nu poate decât să bucure un caiacist -lipsa accesului auto înseamnă de cele mai multe ori în România un râu curat, cu maluri neatinse, cu urme de căprioare, cu păduri frumoase ! Mai mergem !

romania-vazuta-din-caiac
romania-vazuta-din-caiac

S-au dat: un Brittany roșu de frig, un Baffin canadian de la Boreal Design pentru prima oară pe un râu din România, un Edge 14,5 proaspăt scos din cuptor, două Brittany galbene-voioase că a venit primăvara, un Quest 9,5 albăstrit de emoția începătorului, un Edge 11 curios nevoie mare de ce înseamnă caiaceală, încă un Edge 11 care ne-a arătat tot drumul,  două pneumatice bucuroase de o nouă experiență pe Buzău.
Mulțumim de invitație dlui Bogdan D. !