Despre prima editie BIC SUP One Design Challenge


Săptămâna trecută vă invitam să luaţi parte la Regata Cupa CSS6 Bucureşti,  în cadrul căreia a avut loc şi prima ediţie a concursului de stand up paddling BIC SUP One Design Challenge .

Pentru cei care nu ştiu, BIC SUP ONE DESIGN Challenge reprezintă o serie de competiţii de Stand Up Paddle în care toţi concurentii se intrec pe acelasi model de placa (cursa „one design” sau „monotip”). Placa de SUP folosita este 12’6 ACE-TEC WING produsa de BIC SPORT, Franta, adica  exact placa despre care spuneam că a luat premiul „Outside Gear of the year”.

Obiectivul întrecerilor din seria BIC SUP One Design Challenge este de a oferi tuturor participanţilor, indiferent de nivelul de performanţă în SUP , o oportunitate interesanta şi atractivă de a participa într-o competiţie de stand up paddling. Site-ul internaţional www.bicsuponedesign.com afişează toate evenimentele care au loc anul acesta în lume, iar eu sunt foarte mândră că acum apare şi ţara noastră pe harta evenimentelor! A fost primul eveniment de acest tip organizat în Europa de Est!

Şi aş îndrăzni să spun că întrecerea BIC SUP One Design Challenge din Herastrau a fost într-adevăr interesanta, atractivă şi mai ales distractivă!

Toţi concurenţii care s-au prezentat la start în proba de SUP au concurat contra-timp pentru calificarea în finală.Cursele au fost strânse şi majoritatea concurenţilor s-au descurcat extraordinar pentru prima  întrecere în stand -up paddling.

Am fost onoraţi de intrarea în competiţie a unor sportivi de performanţă, foşti campioni mondiali . Ştiu că o parte dintre concurenţii la SUP au fost puţintel  nemulţumiţi de acest fapt, dar ţin să subliniez că stand up paddle este un sport nou apărut , un sport în care România nu are (încă) o echipă de sportivi de performanţă. Mai mult, întrecerea cu campionii este o mare cinste şi ar trebui să ne simţim cu toţii onoraţi de prezenţa lor.

M-a bucurat enorm să văd atât de mulţi oameni atraşi de stand up paddling şi de competiţia BIC SUP OD Challenge şi ţin să le mulţumesc pentru participare, entuziasm şi bucuria care ne-au făcut-o luând parte alături de noi la eveniment. Ştiu că e foarte cool să te dai cu placa –fie că e surf sau snowboard, dar uite că SUP-ul vine tare din urmă, mai ales că se învaţă foarte uşor. Am fost şi instructor de SUP pentru două săptămâni înainte de competiţie  şi judecând după zâmbetele şi privirea fericită a celor care au testat plăcile BIC, aş zice că m-am descurcat binişor. Toată  lumea de la cursuri s-a ridicat în picioare după primele zece minute, chiar dacă nu credeau că acest lucru e posibil. Unii au reuşit chiar şi pivotări şi manevre  mai dificile!

Iar pentru cei care mă iubesc , pentru că tot săptămâna trecută am cunoscut oameni extraordinari, cititori ai acestui blog care mi-au transmis foarte multă energie pozitivă cu încurajările şi mulţumirile lor: Dragilor, am câştigat medalia de argint la proba fete din BIC SUP OD Challenge! Sunt foarte mândră de ea! Probabil că unii dintre voi s-au prins,  eu eram printre tocilarele clasei, nici o treabă cu sportul, aşa că asta este prima mea medalie câştigată într-o întrecere sportivă!

Şi a mai fost un medaliat pe care ţin să-l menţionez: Dl Adrian Zamfirescu, care a câştigat cursa 2000m  caiac amator pe un caiac Evasion de 4.75m, de la Riot Kayaks! Suntem mandri de tine, Adrian! Multumim ca ai ales sa concurezi pe un caiac Riot, intotdeuna cele mai bune caiace de pe apa!

Felicitări câştigătorilor, mulţumiri participanţilor şi celor care ne-au încurajat pe parcusul competiţiei. Multumim clubului de kaiac CSS 6 şi în special dlui antrenor Bogdan Buciu care ne-a ajutat şi ne-a susţinut în organizarea primei întreceri de stand up paddling one design din Romania!
PS: o parte dintre poze au fost făcute de Silvia, Van, Ioana, Ramona, Adi, Radu.Mulţumesc!

Previous Cine vrea sa participe la Campionatul Mondial de SUP din Puerto Rico?
Next Primul „first descent” al echipei de rideri Hibiscus Sport!

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.