De la caiacisti pentru caiacisti: Bicaz Kayak Fest, a doua ediție


A fost a doua ediție Bicaz Kayak Fest, că de n-ar fi fost , nu s-ar mai povesti atâta.
Ca și la prima ediție, BKF a fost un efort comun al tuturor pasionaților de caiac și un succces al tuturor. Eveniment organizat de caiaciști, pentru caiaciști, cu sprijinul celei mai mari comunități de caiac din România- Hibiscus Sport & Friends.






Țin să mulțumesc tuturor care și-au oferit sprijinul, am primit atâtea întrebări ”cu ce te ajut?”, încât nu mai aveam răspunsuri.

Dincolo de clasamente și cifre, din punctul meu de vedere , și vă rog citiți cu atenție este o părere personală, trăim într-o țară în care mai avem dreptul, sper , la așa ceva, nu reprezintă punctul de vedere al organizatorilor sau al Hibiscus Sport, revin, după părerea mea, Oana Achim Cristea din Baia Mare , Maramureș, adevărații câștigători / eroi ai acestui concurssunt diferiți de cei care apar în clasamentul oficial. Am să-i enumăr mai jos, sunt oameni frumosi care m-au impresionat la acest eveniment și pe care o să-i țin minte mult timp:
Ionuț Găvan – care a înfruntat o ploaie cu grindină cât mingile de ping-pong doar ca să termine cursa. A refuzat să abandoneze, deși i s-a trimis barca de asistență în ajutor. A terminat cursa, și-a depășit limitele și ne-a arătat tuturor că unui caiacist nu-i este frică de apă , indiferent de forma de prezentare – lichidă sau solidă )


Maria Mărgărit (9 ani)- a tras tare toată cursa de tandem la semi-maraton, a renunțat la ciorbiță și alte lucruri firești și omenești,doar ca să ajungă pe podium. Bravo Maria, ai stofă de adevărat campion!


Andrei – este singurul concurent care a reușit trei (!) tipuri de eskimo-roll, inclusiv Butterfly! Bravo Andrei! M-ai făcut tare mândră!! (și ca să mă laud, Andrei a învățat butterfly doar după explicațiile mele, starea de sănătate nu mi-a permis să-i arăt pe viu.Așa-i ce bună sunt și eu ?)





Victor – ne-a arătat două tipuri de roll și un norsaq roll aproape perfect. Victor este printre puținii caiaciști din țară care știu să facă Norsaq roll. Eu cunosc doar 2, pe Victor și pe Dan M. S-a emoționat în timpul concursului, nu e puțin lucru să stea atâta lume cu ochii pe tine,să țipe când trebuie să stai concentrat, dar sunt sigură că la anul ne arată nu doar Norsaq roll, și Hand roll (îl știe și pe ăsta)


Gabi – care deși nu știe roll, a intrat în concurs și a încercat.Primul lucru care trebuie să-l faci ca să câștigi o probă este să participi! Bravo, Gabi! Te învăț eu sau Dragoș roll, la anul o să faci cel puțin două tipuri!


Valerică– este decanul de vârstă și a obținut un loc are îi face cinste. Dacă nu se emoționa la proba de eskimo, probabil obținea un punctaj mult mai bun la clasamentul total. La anul vom interzice prin regulament orice sunet de încurajare la proba de eskimo, țipete sau vuvuzele. Am zis!

 



Mia – deși nu a intrat pe apă în concurs ne-a ajutat trup și suflet la organizare și împreună cu tatăl și sora ei au făcut cele mai frumoase poze de la acest eveniment! Mulțumim Mia!

 



-Ema
– a fost cel mai mare sprijin al nostru în timpul desfășurarării concursului. Ea a pus ordine în haos, ea ne-a ajutat cu timpii concurenților, cu centralizarea rezultatelor (și vedeți pe pagina cu rezultate ce complicat a fost!), cu diplomele, cu câte și mai câte. A fost singura persoană care și-a păstrat calmul când toți țipam unii la alții de stres. Ema, mulțumesc din suflet pentru ajutor!



Mariana, Daniela, Adriana , Cristina – fetele au avut o cursă foarte strânsă , a fost o adevărată luptă! Bravo fetelor!


– Călin -a participat la proba de caiace sit on top și a reușit să scoată la semimaraton un timp mai bun decât al multor concurenți pe caiace de tură sau sea-kayak. Bravo Călin! Știam că Scapa e un caiac rapid, a fost caiacul meu de suflet până am trecut la caiace de tură, dar trebuie să admirăm mai ales efortul fizic al concurentului! Să tragi contra timp pe un sit on top 20 km și să faci un timp mai bun decât pe sea-kayak nu e puțin lucru!

Cornel – care deși are foarte multă experiență în organizarea evenimentelor sportive de acest fel și ne-a observat imediat greșelile și minusurile, a știut să ne încurajeze când a observat greșeli, să ne dea sugestii constructive pentru anul viitor. Unde mai pui că ne-a făcut și un film foarte frumos:

Rusu Andrei și Gabriel -a fost singurul echipaj de tandem la sit on top , iar un membru din echipaj a fost printre cei mai tineri participanți! Bravo, vă așteptăm și la anul!

– Cei care au tras 40 km pe caiace sub 4.5 m lungime – merită o mențiune specială –Maracis, Ulise, Claudiu, Mugurel, Bogdan, Ionut – bravo, băieți, ați participat la cea mai grea probă din acest concurs! Sper ca exemplul vostru să-i motiveze și pe alții!

Manu Chao și Dan P  – împreună cu prietenii lor au stat mai bine de un sfert de o oră cu un concurent care vroia sa abandoneze, l-au susținut și încurajat până a trecut de momentul critic.
– O mențiune specială pentru Bogdan și Aurash , care au pus foarte mult suflet în organizarea acestui eveniment. Au renunțat la timpul cu familia, au pierdut o serbare și au făcut multe nopți nedormite din cauza acestui concurs. Au făcut tot ce e omenește posibil ca toată lumea să se simtă bine și să participe la un eveniment frumos. Mulțumesc din suflet!

– Nu în ultimul rând – am cunoscut doi oameni deosebiți la acest concurs, care au bătut atâta drum doar ca să ne cunoască! Mă simt onorată și mi-a facut mare plăcere! Leo,Cezar, vă aștept cu mare drag și la anul!


Prietenii noștri de la Iași- Radu, Marian, Cristi, Bogdan -care s-au implicat și au ajutat la organizarea acestui eveniment și ne-au suținut în momentele critice,au râs și au glumit cu noi până am uitat de toate problemele. Parcă totul e mai ușor cu prieteni ca voi !


– Flaviu din prima zi-care ne-a ajutat în relația cu autoritățile locale, când unii făceau uz de calități oficiale pentru a interzice accesul cu ambarcațiuni cu vâsle în cadrul unui eveniment sportiv pe un lac care din câte știu eu, aparține tot nouă, românilor, nu l-a făcut un șmecher de unul singur. Precizez că aveam toate autorizațiile necesare- jandarmerie, ISU, Hidroelectrica,Căpitănie, Primărie, Parc Național, mai puțin bunăvoința cuiva..


– Ulise
-care mi-a facut surpriza cu niste stickere cu Hibiscus foarte frumoase, pentru care nici nu am apucat sa-i multumesc..Multumesc, Ulise!

Probabil că vă așteptați să scriu și despre partea urâtă a concursului. Voi mă știți,eu scriu doar lucruri frumoase pe blog, pe restul le las să treacă, are grijă cineva acolo sus care mă iubește să le rezolve pe alea urăte. Nu s-o găsit om în țara asta care să dea cu bolovanu după un pui de moroșan și să nu-i pară rău. Pentru noi,cei născuți în Maramureș,urmași de daci liberi, și stăpâni pe centrul Europei (da,Maramureșul e centrul Europei, puneți-vă și măsurați ) nimic nu e prea departe sau imposibil. Și nu ne interesează amenințările,noi suntem oameni dintr-o bucată. De aceea s-o scris și cântece despre noi (aveți link pe bolovan).

Regulamentul concursului a fost scris de mine- OANA- și publicat pe site pe 14 iunie. Dacă intri în cursă și iei startul se consideră regulamentul acceptat.
Nu e obligat nimeni să îl știe pe dinafară (nici măcar soțul meu, nu suntem conectați telepatic) și să îl recite în timpul serviciului (unii muncim,chiar dacă pare că ne distrăm) sau la telefon la ore imposibile (da,unii ne sună la 9-10-11 seara cu astfel de chestii, baieți, dacă nu știți când e ziua mea ( nu a lui Dragoș) de naștere sau ce muzică ascult, vă rog sunați la ore normale). Este obligația concurentului să citească regulamentul și s-au făcut numeroase apeluri în acest sens. Nu ne-am gândit să facem apel și la susținătorii concurenților să citească regulamentul. Pe viitor vom face și asta. Oricum , discuția referitoare la regulament nu mai face sens, din întâmplare s-a găsit și o conversație scrisă care arată că regulamentul a fost citit.

Tot referitor la regulament, eu una mi-am învățat lecția. Nu mai ascult de nimeni anul viitor. Eventuale sugestii (sugestii, pe ton politicos,nu frustrări) îmi puteți trimite pe mail. Nu telefon,n-am timp, ziua chiar muncesc. O să mă uit pe ele, dar formatul și regulamentul concursului de anul viitor va fi cum vreau eu.


Referitor la amenințări – că vede Hibiscus pe dracu (apropo – eu sunt administrator, deci am luat foarte personal toată chestia, oricum în zece ani de când am firma am văzut și trecut prin multe),că nu mai organizăm veci concursuri și alte lucruri urâte..băieți, eu vă zic atâta lucru: o fi caiacul un sport individual, dar e cel mai trist să fii la berea de după caiaceală SINGUR!

În rest, să auzim de bine! Bicaz Kayak Fest 2017 va fi orice ar fi! Și de îl mutăm în Serbia, Muntenegru, Bosnia sau Grecia, știu eu niște locuri perfecte în toate țările astea și oameni dispuși să ne primească, tot va fi 🙂 Și va fi cu voie bună și veselie, pentru că asta ne dorim cu toții!

 

Bicaz Kayak Fest a fost realizat cu sprijinul: Asociatia Holismed, beacafeaverde.ro, Reefers Logistic, Hibiscus Sport, Driedfruits, perieceramica.ro, Pensiunea TOTAL Ceahlau Trust BGE, AGRO-GYM, Tudoris, Pensiunea Lostrita, Edelweiss Shop, beavinrosu.ro,romania-vazuta-din-caiac.ro

Multumim tuturor participantilor, sustinatorilor si sponsorilor!

 

Previous Vino la Bicaz Kayak Fest, a doua editie!
Next Concurs caiac whitewater-Buzau X Race

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.