Curs de sea kayaking pe Marea Ionica


Tocmai ne-am întors de la cel mai bun curs de sea kayaking și eskimo rolling, într-o locație de vis: Zakynthos, Marea Ionica, Grecia!
Powered by echipa Hibiscus Sport & friends:

Zakynthos sau Zante cum o alintă localnicii, este a treia insula ca mărime  și cea mai sudică dintre insulele Ionice. Și zic eu, cea mai frumoasă destinație de caiac din Marea Ionică!


Chiar dacă se spune că o poza face cât o mie de cuvinte, vă asigur că pozele nu arată nici 10% din frumusețea insulei Zakynthos.

 


Am fost intr-o  locație de vis, paradis de sea-kayaking! Grădini de pietre, arcade, peșteri subacvatice, plaje ascunse pe care se poate ajunge doar cu caiacul, apă în 300 de nuanțe de albastru!   Valuri, curenți, hula și vânt – perfecte pentru un curs de sea-kayaking!Au fost zile de inițiere în manevrarea caiacului și în eskimo rolling și zile cu ture către cele mai frumoase atracții ale insulei. Și e tare greu să alegi ce e mai frumos pe Zante!

 Cea mai frumoasă plajă a insulei este Navagio, numită astfel după ce nava unor contrabandiști a naufragiat aici in  1980. Epava mai poate fi văzută și azi, imaginea acesteia fiind emblematica  pentru Zakynthos. Plaja Navagio este accesibilă doar cu barca sau pentru cei mai norocoși  -cu caiacul. Spun norocoși pentru că în caiac ai libertatea să petreci cât timp poftești în apele turcoaz și să explorezi în voie peșterile marine din prejma golfului Navagio.Urmează Peșterile Albastre, peșteri marine accesibile doar pe barcă sau caiac! Se numesc astfel de la efectele vizuale care se creaza din reflectarea razelor soarelui prin apa albastră în pereții de calcar – pur si simplu când intri într-o peșteră ești înconjurat de albastru în zeci de nuanțe..L-am vizitat și pe Zeul mării  -Poseidon, de asemenea vizibil doar de pe apă și in anumite momente ale zilei, în funcție de lumina soarelui.
Zeul Marii -Poseidon
 Le-am căutat, fară noroc însă,  pe testoasele  Careta -Careta care străbat mii de kilometri ca să își depună ouăle pe plajele din Zakynthos . Zona de S a insulei este arie naturală protejată din acest motiv, dar n-am reușit să surprindem nici o țestoasă. Poate data viitoare.

Dar chiar și fără țestoase, când te vezi înconjurat de atâta frumusețe n-ai cum să stai supărat. Mai ales când te poți lăuda cu gura până la urechi: mi-a ieșit rollingul!! mi-a ieșit!! Felicitări lui Vlad, Ioni, Radei și Laurei pentru reușită! Și lui Dragoș, cel mai bun și mai răbdător instructor de eskimo roling din România!


Mare parte din frumusețile insulei sunt ținute oarecum secrete de localnici. E valabil atât pentru obiectivele turistice care au acces doar pe apă cât și pentru eventuale drumuri de acces pentru lansarea la apă, drumuri care nu apar pe nicio hartă. Am fost întrebați de multe ori -da, de unde știți voi de drumul ăla, cine v-a spus de el? Explicația e simplă : mulți localnici își câștigă existența din plimbarea turiștilor cu barca, așa că nu vor să îți spună unde e Capul Lui Poiseidon sau ascunzătoarea sirenelor , etc..Din acelși motiv nu voi da nici eu locațiile exacte aici pe blog. Bineînteles că ne puteți contacta în particular pentru  astfel de informații.

 Știu că multe dintre  articolele de pe acest blog v-au inspirat în alegerea următoarei destinații de caiac. Mă bucur pentru asta, ăsta e și scopul blogului și motivul pentru care scriu.
Dar despre Zakynthos mă simt obligată la un avertisment: aveți mare grijă cu cine mergeți acolo!
E nevoie de multă experiență în special în partea de vest a insulei unde e mare deschisă. E hulă, se formează  valuri mari, plajele sunt inexistente pe distanțe lungi și lucrurile pot lua foare ușor o întorsătură urâtă, în special când marea se montează și începe să bată  și vântul. Deseori se întâmplă ca nici  bărcile cu motor ale localnicilor să nu iasă în obișnuitele curse, deorece le este imposibil să ajungă la destinație.   Cu Marea Ionică nu e de glumit! În rest, să auzim numai de bine, să fiți sănătoși și să aveți timp să vă dați!


…iar despre Zakynthos  paradis de sea-kayaking a scris Oana (prima!!), in iulie 2014

Mulțumiri celor care au răspuns invitației noastre: Laura, Rada, Emese, Denisa, Lulu, Carmen, Mariana, Ana,  Alex, Hans, Vlad, Mircea , Jani, Dan, Gabi, Auras, J și care și-au testat și au progresat pe cele mai bune caiace din lume, adică caiace de la Hibiscus Sport. Iar pe Marea Ionică s-au descurcat foarte bine următoarele modele, pe testate și încercate, pe valuri și tot ce-a mai aruncat Ionica spre noi: Velocity, Baidarka, Greenland GT , Evasion, Brittany, Innukshuk (Boreal Design), Baffin, Balboa, tandemul Polarity, Wind 535.

Previous Noul meu caiac!
Next Cel mai periculos loc pentru caiacisti este...

3 Comments

 1. Bogdan
  8 iulie 2014
  Răspunde

  Superb! Da’ las’ ca in curand va trimit si eu poze cu pestera Ponicova si capul lui Decebal :)) Aiurea, ma consolez si eu cum pot… Ramane pentru la anul, daca mai mergeti! Felicitari!

  • 8 iulie 2014
   Răspunde

   mai mergem , ca fost prea frumos sa nu mai mergem. La anul te legam si te luam cu noi 🙂

 2. paul
  8 iulie 2014
  Răspunde

  daca mai aveti vreo chinga libera, legati-ma si pe mine 🙂

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.