Cetatea Enisala se afla in apropierea localitatii cu acelasi nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim si Babadag. Se pare ca a fost construita de genovezi , candva prin sec. 14.

Turnurile si zidul cetatii se ridica pe o inaltime de 5-10 m si pot fi vazute aproape din orice punct de pe lacul Razim. Noi ne-am propus sa le observam intai dinspre lac, din caiace.
De la Pensiunea Poarta Apelor din Sarichioi unde ne-am cazat, se poate pleca cu caiacele spre cetatea Enisala intr-o tura scurta de aproximativ 2 ore.

Pensiunea Poarta Apelor -Sarichioi

Am auzit multe povesti despre lacul Razim, care mai de care mai fioroase si mai greu de crezut, mai ales cand vezi lacul ca oglinda si nici o pala de vant nu increteste luciul apei. Cert este ca totul se poate schimba in cateva minute, lacul oglinda sa devina un cazan in care fierbe apa si furtuna sa te prinda efectiv din senin !
Asa arata lacul Razim cand am plecat de la pensiune 
Enisala
Evasion si Brittany intr-un moment „romantic”
Pe canal spre Enisala
A inceput sa ploua!

Ploua cu bulbuci! Doar unde sunt eu!

Curcubeu 1
Curcubeu 2
Curcubeu 3
Pelican parasit
 „Turistii astia..nu scapi de ei nicaieri!”
 La intoarcere, pe furtuna
 Am ajuns!
Dimineata, priveliste de la balcon 
Cetatea Enisala este usor accesibila pe sosea, pe un drum proaspat asfaltat (2010). Se mai numeste si Heracleea, pe unele indicatoare turistice apare cu numele grecesc
Pupaza la cetate  

Canalul Razim -Enisala

 Cam asta vedeau genovezii din turn