Tequila este un caiac sit on top modular, care se montează în mai puțin de zece secunde cu ajutorul sistemului patentat Snap-Tap.  Sistemul Snap-Tap ajută la blocarea părților componente într-o anumită poziție, dar asamblarea efectivă se face practic din forma caiacului – cele două sau trei secțiuni se îmbină în 5 puncte diferite.

Am avut prilejul să testez caiacul Tequila! la întâlnirea dealerilor Point 65 din această toamnă. Da, din 2011 suntem şi dealeri Point 65 ! Tequila m-a surprins într-un mod plăcut. Nu m-am mai urcat demult pe un sit-on top, pentru că dupa prima tură cu Brittany nu am mai vrut alt caiac.

Tequila! este un caiac foarte stabil, uşor de manevrat, cu o glisare excelentă. Faţă de alte caiace sit-on top cu care m-am mai dat, pe Tequila! am avut senzaţia că poziţia de şezut este mult mai ridicată în raport cu luciul apei. Nu ştiu daca ajută la ceva, dar e o senzaţie interesantă să stai « mai sus » 🙂

Mie mi-a  plăcut foarte tare că nu m-am udat absolut deloc. Am testat caiacul seara târziu, era destul de frig afară, aşa că am fost foarte atentă la acest aspect. Da, e adevărat, în Tequila! poţi să te dai fără să te uzi ! Bineînţeles că stropii de apă căzuţi de pe padelă nu intră în discuţie, asta ţine de stilul fiecăruia de a da la padelă.
Cred că Tequila! răspunde la o dilemă pe care am întâlnit-o la mulţi dintre prietenii mei : « dacă 50% din timp mă dau singur şi 50% din timp mă dau cu prietena mea, atunci ce caiac să-mi cumpăr ? »  Orice soluţie era un compromis între două  rele:  cu un caiac de un loc fata rămâne pe mal şi se supără, cu un caiac de două locuri nu ai nici o plăcere când trebuie să dai singur la padelă.

Tequila! este soluţia perfectă pentru astfel de situaţii. Te dai singur ? Ok, montezi caiacul în configuraţia solo, din 2 piese. Te mai dai cu cineva ? Atunci îl montezi în configuraţia tandem, la cele 2 piese mai pui o secţiune în mijloc. Mai vrei să iei pe cineva cu voi ? Se rezolvă, mai punem o secţiune..şi tot aşa..Noi ne-am dat 5 oameni la test, dar am văzut şi poze cu 9 oameni, aşa că pot afirma că Tequila este probabil cel mai lung caiac din lume !
Mai e un aspect de luat în considerare: fiecare secţiune cântăreşte aproximativ 11 kg, deci e mult mai uşor de cărat la apă decât un caiac clasic rigid. Unde mai pui că îl poţi depozita sub pat, în debara, etc, oriunde există spaţiu.

Nu degeaba Tequila ! a primit numeroase premii anul acesta, ultimul de care ştiu eu fiind Popular Science -Best of What’s New 2010.Şi da, Tequila! are un „frate” sit – in, un caiac modular de tură pentru cei care doresc să transporte mai mult echipament. Dar despre Martini într-o altă poveste..